Cand este recomandata sigilarea dentara?

Desi prima vizita la medicul dentist ar trebui facuta de catre copii impreuna cu parintii la varste foarte fragede, realitatea este ca micii pacienti pasesc pragul unui cabinet stomatologic din Iancului, cum este de exemplu Elveto Dent, abia la varsta scolara sau prescolara.

Nici atunci nu este tarziu, pentru ca medicii stomatologi pot recomanda sigilarea dentara, o procedura complet nedureroasa si sigura ce implica prevenirea aparitiei cariilor dentare. Sigilarea dentara este recomandata pacientilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani.

De ce trebuie sigilati dintii?

Sigilarile dentare sunt recomandate de catre medicul stomatolog de la primele vizite, ca o metoda de reducere a cariilor dentare cu pana la 90%. La copii, incidenta cariilor este si mai mare, fiind mari consumatori de sucuri acidulate si dulciuri. De aceea, vizita la medicul stomatolog imediat dupa eruptia dintilor permanenti este imperios necesara.

Sigilarea dentara este necesara pentru ca previne aparitia cariilor, durerilor si interventiilor incomode la pacientii tineri. Elveto-Dent.ro recomanda sigilarea dintilor inainte ca santurile dentare sa se coloreze sau sa fie afectate de carii. Pentru sigilare, dintii sunt pregatiti si igienizati in mod corespunzator, fara a folosi anestezia sau freza. Aceasta procedura este complet nedureroasa si neinvaziva, rezistand chiar si cativa ani daca este aplicata in mod corespunzator.

Avantajele sigilarii dentare

Sigilarea dentara asigura o protectie eficienta impotriva cariilor care se cantoneaza in santuri si fosete. Fiind o procedura recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii, sigilarea dentara este efectuata in clinica stomatologica sector 2, Elveto Dent in mod frecvent, la cererea parintilor micilor pacienti.  Sigilantul aplicat transforma, astfel, suprafata dintelui intr-o suprafata mai usor de curatat cu periuta si neaderenta pentru resturile alimentare.

Cabinet stomatologic din Iancului | Clinica stomatologica sector 2 | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Iancului

Sigilantul este aplicat sub forma unui compozit fluid care are in compozitie substante antibacteriene pe baza de fluor care se elibereaza pe o perioada indelungata, riscul de producere a cariei dentare fiind foarte scazut.Alaturi de igiena dentara corecta aplicata de micii pacienti impreuna cu parintii lor, sigilarea dentara ajuta la preventia aparitiei cariilor dentare.

Close Comments

Comments are closed.