Sunt uleiurile de peşte si vitaminele omega 3 benefice pentru sănătate?

Medicii nutriţionişti recomandă consumul uleiului de peşte într-o dietă echilibrată, acesta fiind mai mult decât potrivit pentru întregul organism. Utilizarea acestuia ar trebui însă să fie moderată pentru a evita excesul de orice fel.

  • Uleiurile de peşte conţin acizi graşi Omega-3 şi vitaminele A şi D.

  • Acizii graşi Omega-3 găsiţi în uleiurile de peşte pot proteja inima şi pot oferi alte beneficii pentru sănătate, dar rezultatele cercetărilor nu sunt foarte sigure în acest sens.

  • Consumul de peşte este o modalitate mai bună de a obţine ulei de peşte sau Omega-3 decât prin ingerarea unor suplimente.

Acizii graşi Omega-3 sunt grăsimi frecvent întâlnite în toate felurile de peşte, motiv pentru care o masă pe bază de peşte ar trebui să fie consumată cel puţin o dată pe săptămână, chiar şi în cazul copiilor. Cu toate acestea, aportul acizilor graşi trebuie să fie unul moderat. Sunt studii care leagă acest aspect de o serie de bolii, însă cercetările ştiinţifice în domeniu nu au reuşit să ofere un rezultat unanim, fapt pentru care părerea unui medic avizat este mai mult decât recomandată în cazul de faţă.

  • Se spune că uleiurile de peşte ajută persoanele cu scleroză multiplă (MS), datorită efectelor sale de protecţie asupra creierului şi asupra sistemului nervos. Cu toate acestea, cel puţin un studiu a concluzionat că nu au niciun beneficiu.

  • Un studiu a descoperit că uleiurile de peşte, alături de o dietă cu conţinut scăzut de grăsimi pot reduce riscul de a dezvolta cancer de prostată. Cu toate acestea, un alt studiu a legat niveluri mai mari de Omega-3 cu un risc mai mare de cancer agresiv de prostată.

  • Consumul uleiurilor de peşte în timpul sarcinii poate reduce riscul de depresie post-partum. Cercetătorii consideră că un consum de peşte care are un nivel ridicat de Omega-3 de două sau trei ori pe săptămână poate fi benefic. Sursele alimentare sunt recomandate mai degrabă decât suplimentele, deoarece oferă şi proteine ​​şi minerale.

  • Aportul de acizi graşi Omega-3 poate contribui la îmbunătăţirea memoriei la adulţii tineri sănătoşi

Cartile vechi nu merita sa fie aruncate la gunoi! Proprietarii pot obtine un pret bun pe ele

Cartile reprezinta un bun de valoare, fie ca sunt creatii literare, fie ca sunt cercetari stiintifice sau cu de orice alta natura. Din ce in ce mai multe persoane prefera, insa, sa citeasca volume in varianta lor online sau electronica.

Avansarea tehnologiei este atat de spectaculoasa, incat din ce in ce mai multi cititori sunt dispusi sa isi arunce cartile din biblioteca si sa isi pastreze cartile de care au nevoie intr-o biblioteca virtuala, care sa le incapa in palma. Pentru acesti cititori moderni exista o solutie foarte buna pentru a scapa de carti si de a obtine o suma frumoasa pe ele, suficienta cat sa isi cumpere o biblioteca electronica – si anume vanzarea cartilor in regim de anticariat.

Sunt specialisti care cumpara carti de orice fel si care isi manifesta interesul pentru acestea dupa un simplu apel telefonic. Tot ceea ce trebuie sa faca detinatorii de carti este sa contacteze telefonic cumparatori de carti vechi, sa stabileasca o intalnire cu acestia, sa primeasca o oferta buna de pret si sa incheie cu succes tranzactia. Cu un simplu click pe site-ul CumparCarti.ro, tranzactia este pe jumatate incheiata.

Ce se intampla cu cartile vechi dupa ce sunt vandute?

In general, oamenilor nu prea le mai pasa de soarta cartilor dupa ce primesc suma de bani promisa pe ele, desi acesta ar trebui sa fie un subiect care sa ii intereseze cu adevarat. Cei care erau gata sa le arunce la gunoi pun intrebari reprezentantilor anticariatului care cumpara carti despre soarta cartilor. Adevarul este ca fiecare carte, indiferent de domeniu, de anul aparitiei, de subiect, este foarte atent analizata, pentru a nu avea pagini rupte, indoite sau patate, este apoi reconditionata, daca este cazul, si repusa in vanzare in cadrul unui anticariat.

Cumparatori de carti vechi | cumpara carti de orice fel | CumparCarti.ro

cumparatori de carti vechi

Acest lucru aduce satisfactia ca nicio carte, in care autorul a pus suflet si pasiune, pe care a scris-o in urma unei pregatiri intense, pe care a redactat-o dupa ce s-a informat foarte bine sau dupa ce a conceput subiectul de-a lungul mai multor ani, nu va fi aruncata pur si simplu la gunoi, nu va fi dusa la maculatura, ci va ajunge in mainile unui cititor pasionat de acel subiect, care se va bucura sa o gaseasca la un pret atat de bun in mediul online.