Uleiul esential din seminte de morcov - beneficii

Uleiul din seminte de morcov este un ulei esential extras din semintele plantei Daucus carota si este utilizat in principal in aromoterapie. Acesta are o aroma delicata, cu multiple beneficii pentru sanatate.

Uleiurile esentiale sunt extrem de puternice. Ele au efecte diferite asupra sanatatii umane. Uleiul din seminte de morcov, de exemplu, poate reduce stresul si anxietatea. In plus, are proprietati antimicrobiene, antioxidante si antiinflamatoare care pot imbunatati sanatatea si aspectul pielii.

Uleiul din seminte de morcov nu trebuie confundat cu uleiul de morcov, care este utilizat in scopuri culinare. Ca ulei esential, uleiul din seminte de morcov este destinat numai utilizarii externe.

Aromaterapie

Aromaterapia presupune inhalarea uleiurilor esentiale pentru a imbunatati sanatatea si bunastarea psihologica sau fizica. Uleiurile pot fi inhalate direct, pulverizate in aer cu un difuzor sau aplicate pe piele.

Uleiul din seminte de morcov stimuleaza functia creierului si ajuta la reducerea sentimentelor de stres, slabiciune si oboseala. De asemenea, poate stimula, sistemul digestiv, poate imbunatati sanatatea ficatului si a rinichilor si poate promova detoxifierea la nivel celular.

Ingrijirea pielii

Uleiul din seminte de morcov a devenit un ingredient popular in multe produse cosmetice. Acest lucru se datoreaza faptului ca acest ulei are proprietati antibacteriene puternice si este capabil sa inhibe dezvoltarea bacteriilor stafilococice si streptococice. Poate fi utilizat cu succes pentru tratarea dermatitei, eczemelor, psoriazisului, eruptiilor cutanate, cicatricilor si vitiligo, precum si anti-imbatranire.

Cum se foloseste uleiul din seminte de morcov?

Atunci cand este utilizat ca produs de aromoterapie, poate fi combinat cu alte uleiuri esentiale (cedru, scortisoara, grapefruit sau muscata). Daca se utilizeaza local, nu se adauga mai mult de 12 picaturi de ulei la 30 de mililitri de ulei de baza. Trebuie evitate zonele sensibile ale corpului atunci cand se aplica.

Reactii adverse posibile

Uleiul din seminte de morcov este sigur atata timp cat este utilizat doar in exterior si intotdeauna diluat cu ulei de baza daca este aplicat pe piele. La fel ca inainte de a utiliza orice ulei esential, este o idee buna sa se faca un test de sensibilitate prin ungerea unei zone mici de piele cu acest ulei diluat si observat daca apare roseata.

Atentie – In lunile mai calde ale anului, utilizarea topica a uleiului din seminte de morcov poate provoca fotosensibilitate, crescand riscul de arsuri solare!

Criterii pentru alegerea celei mai bune clinici stomatologice?

Alegerea unui cabinet stomatologic se poate dovedi a fi o sarcina destul de dificila avand in vedere ca, in Bucuresti, exista o multitudine de medici care ofera servicii de specialitate. Pacientii se afla mereu in dificultate atunci cand trebuie sa isi faca o programare la una din clinicile stomatologice din sectorul 5, cum este de exemplu Twin Dent. Exista insa unele aspecte de care acestia ar trebui sa tina cont si care ii vor ajuta sa gaseasca un cabinet modern cu medici competenti.

Tips&tricks pentru alegerea unor servicii de calitate

De regula, pacientii prefera sa mearga prin recomandari la medicul stomatolog fiind astfel siguri ca au parte de un tratament pe masura. Cei care se afla insa in cautarea unui cabinet, pot prospecta piata si pot citi parerile fostilor pacienti. De regula, fiecare site are o sectiune dedicata unde fiecare poate lasa un scurt comentariu despre exeperienta avuta in cabinet/ cu medicul respectiv.

Un lucru ce cantareste decisiv este legat de aspectul cabinetului, precum si de dotarile acestuia. Este foarte important ca o clinica sa aiba o aparatura de ultima generatie pentru a oferi servicii de top pacientilor sai. In plus, spatiul de lucru trebuie sa fie placut si primitor pentru a insufla incredere chiar si celor putin speriati.

Personalul medical trebuie sa fie calificat si trebuie sa aiba experienta in domeniu pentru a putea oferi solutii inovatoare indiferent de problemele medicale intampinate. Medicii trebuie sa fie empatici, trebuie sa rezoneze cu pacientii astfel incat sa se creeze o legatura de incredere. Dincolo de actul medical propriu zis, medicii trebuie sa rezoneze cu cei din fata lor pentru ca lucrurile sa se desfasoare fara probleme.

Clinici stomatologice din sectorul 5 | clinici dentare din Cotroceni | TwinDent.ro

Clinici stomatologice din sectorul 5

Una dintre aceste clinici dentare din Cotroceni care intruneste toate aceste conditii este fara doar si poate Twin Dent, un loc unde pacientii se bucura de atentia primita. Serviciile sunt impecabile ridicandu-se la standarde europene ceea ce reprezinta un mare punct in plus.

Conform informatiilor publicate pe site-ul TwinDent.ro, serviciile oferite sunt dintre cele mai diverse. De la chirurgie si pana la implantologie, estetica dentara sau pedodontie, personalul medical poate trata cu profesionalism orice afectiune medicala, indiferent de ora. Cabinetul este deschis chiar si in afara orelor de program sau in weekend, insa este nevoie de o programare in prealabil.