Beneficiile plantelor intr-o casa

Beneficiile plantelor ar trebui sa-i determine pe cat mai multi oameni sa aiba ceva verde si viu in casa. Pe langa purificarea aerului, acestia pot profita de aceste beneficii atunci cand vine vorba de multiplele aspecte ale sanatatii.

Asadar, cei interesati pot alege plantele ideale in functie de spatiul pe care il au, de timpul pe care il pot oferi ingrijirii lor si pot beneficia de urmatoarele avantaje:

  • Purifica aerul

Oamenii de stiinta au studiat care sunt plantele cele mai bune pentru purificarea aerului din casa. Avand in vedere usurinta lor de adaptare in spatii inchise si oferta de pe piata, cele mai bune sunt urmatoarele:

Bambus: este usor de intretinut si reduce formaldehida (un produs chimic utilizat pe scara larga ca bactericid sau conservant).

Areca: este ideala pentru case si birouri – aceasta planta creste lent, nu necesita multa apa si frunzele sale sunt purificatoare de aer, excelente.

Ficus: este cel mai bun pentru eliminarea substantelor chimice dintr-un mediu, este versatil si poate avea forme si dimensiuni diferite.

  • Genereaza fericire

Unii oameni spun ca plantele influenteaza starea lor de spirit prin calitatile lor diferite.

In plus, daca sunt persoane sensibile si cred in vibratii si in tot ceea ce le poate oferi un obiect sau o fiinta vie, aceste plante sunt ideale pentru ei.

  • Reduc zgomotul

Pe langa faptul ca ajuta la purificarea aerului, plantele au capacitatea de a actiona si ca izolatie acustica.

Din acest motiv, multe cladiri sunt captusite cu vegetatie. Astfel, pe langa infrumusetarea fatadei, ele ajuta la devierea zgomotului produs de trafic.

  • Imbunatatesc sanatatea mintala

Grija pentru una sau mai multe plante imbunatatesc sanatatea mintala. Pe de alta parte, inspira afectiune dragoste si cel mai important, ajuta la reducerea stresului si a anxietatii.

In acest caz, se recomanda, ca oamenii sa-si dedice din timpul lor, ingrijirii plantelor. De asemenea, este o activitate prin care se ard calorii, stimuleaza nivelul senzorial prin intrarea in contact cu pamantul si activarea creativitatii.

Implanturi dentare endostale

Foarte multi pacienti vin la un cabinet stomatologic pentru a-si pune implanturi dentare endostale. Un implant endostal este un tip de implant dentar introdus in osul maxilarului ca o radacina artificiala pentru a tine un dinte de inlocuire.

Implanturile dentare sunt de obicei plasate atunci cand cineva a pierdut un dinte. Medicii de la clinica stomatologica din sector 4 vor oferi pacientilor toate detaliile referitoare la procedura si pret. Bineinteles ca initial va fi nevoie de o examinare a danturii pentru a se sti exact de ce este nevoie. Toate aceste detalii de pot gasi si pe site-ul ImplantologieSector4.ro. Implanturile endostale sunt cel mai frecvent tip de implant.

Ce trebuie sa stii despre implanturi dentare endostale?

Medicul dentist sau chirurgul oral va stabili daca implanturile endostale sunt cea mai buna alegere pentru pacient. Impreuna cu un dinte lipsa – sau dinti – criteriile importante pe care ar trebui sa le indeplineasca sunt:

  • sanatate generala buna;
  • sanatate orala buna;
  • tesut gingival sanatos;
  • suficient os in maxilar;
  • lipsa de dorinta in ceea ce priveste purtarea de proteze.

De asemenea, pacientul nu trebuie sa fie fumator. Important este ca acesta sa fie pregatit si constient de situatie astfel incat cateva saptamani sau luni el va trebui sa aiba grija de igiena sa orala. In acest fel, se poate finaliza complet procedura fara nici un fel de complicatii.

Clinica stomatologica din sector 4 | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro

mplanturi dentare

Daca medicul dentist considera ca implantul endostal nu este potrivit pentru pacient, atunci acesta ii poate propune un implant subperiostal, care presupune plasarea implantului pe sau deasupra maxilarului.

Un implant dentar este un post metalic atasat chirurgical la osul maxilarului pentru a sustine un dinte artificial. Odata plasat, un dentist restaurator sau chirurg oral monteaza un dinte de inlocuire pe implant.

Implanturile dentare au o rata mare de succes, dar unii oameni se confrunta cu esecul implantului dentar. Se estimeaza ca aproximativ 5-10 la suta din implanturile dentare esueaza, fie la scurt timp dupa o procedura, fie luni sau ani mai tarziu.