Sedarea constienta la medicul stomatolog

Din ce in ce mai multi oameni evita vizita la cabinetul medicului dentist din cauza fricii, anxietatii. Practic exista o teama a oamenilor de orice s-ar intampla in cadrul unui cabinet stomatologic din cauza tehnicilor rudimentare de acum cateva zeci de ani, dureroase, tratamentelor care implicau durere si chin. Chiar si o simpla extractie de dinte sau masea reprezenta o adevarata teroare. In ziua de azi, clinicile dentare moderne vin in sprijinul pacientilor care se tem de interventiile stomatologice si le ofera inhalosedare constienta, prin care peroxidul de azot si oxigenul, in combinatie, se absorb in plamani si in sistemul circulator, permitand relaxarea pe toata durata tratamentului, cu posibilitatea de a raspunde la stimuli si comenzi vocale. Tehnica de inhalosedare este folosita atat pentru tratamentele adultilor cat si pentru tratamentele copiilor.

Aceasta noua metoda are si unele avantaje: in primul rand, actioneaza rapid, pentru ca in maxim 20 de secunde gazul ajunge la creier si relaxarea apare in maxim 5 minute. Sedarea se elimina din organism foarte repede, fara a exista efecte de ameteala sau stari de rau. In plus, substantele nu sunt toxice, fiind perfecte pentru pacientii anxiosi dar si pentru cei cu afectiuni cardiovasculare, pulmonare, persoanelor ce sufera de epilepsii, boala Parkinson, afectiuni renale sau hepatice, sau de catre cei cu un reflex de voma exagerat.

Inhalosedarea este insa contraindicata pacientilor cu infectii ale tractului respirator superior, cu enfizem si bronsite, cu scleroze multiple, copiilor sub 5 ani si gravidelor aflate in primul trimestru de sarcina. Trebuie sa existe totusi un minim de cooperare intre pacienti si medici pentru ca si aceasta tehnica sa dea roade. Inhalosedarea este una din cele mai noi si mai eficiente metode de relaxare a pacientilor in cadrul unei clinici de stomatologie. Desi este folosita cel mai adesea pe pacientii mici, care nu au rabdare si nu sunt suficient de rezistenti in fata durerii si adultii sunt pacientii perfecti pentru aceasta tehnica moderna si care nu implica costuri foarte mari insa rezultatele sunt spectaculoase. Nu in ultimul rand, inhalosedarea este cea mai sigura si mai eficienta metoda de sedare care ii ofera atat adultului cat si copilului o experienta pozitiva pe scaunul medicului stomatolog, un raspuns clar si o atitudine relaxata in timpul tratamentului dentar. Fara dureri de cap la finalul interventiei, cu o stare de buna dispozitie si cu posibilitatea continuarii activitatilor zilnice fara probleme, inhalosedarea este tratamentul perfect!

Bangkok

Bangkok indeplineste totatlitatea asteptarilor voastre cand vine vorba de capitala Tailandei: este un oras zgomotos, aglomerat, plin si culoare si de zambete. Bangkok serveste de asemenea drept poarta spre multe alte parti ale Thailandei. De aici, puteti calatori cu avionul spre Phuket, Chiang Mai, Koh Samui si alte destinatii populare. Puteti de asemenea sa folositi mijloace de transport cum ar fi autobuzul sau trenul, pentru ca sunt mai putin costisitoare decand zborurile. Vizitati Ayutthaya, Lopburi si multe alte atractii alte tarii.

Daca vreti sa vizitati o atractie istorica majora in Bangkok, Marele Palat este un must-see, care multumita structurii spectaculoase, impresioneaza totalitatea turistilor. Construit in 1782, Marele Palat a fost resedinta regala de-a lungul a generatii si este inca folosit pentru ceremonii importante si pentru sederea sefilor de stat. Purtati o tinuta decenta atunci cand vizitati Marele Palat, deoarece se tine cont de acest aspect. Pentru a profita la maxim de aceasta vizita, alegeti turul Wat Phra Kaew Tour, de jumatate de zi, fie dimineata, fie dupa-amiaza, cu pick-up de la hotel si un ghid local pentru a va pune in tema cu activitatile disponibile in zona. Fara un ghid, este posibil sa pierdeti ocazia de a vizita obiective turistice importante sau sa nu intelegeti pe deplin insemnatatea celor pe care le vizitati, iar faptul ca cineva va va lua chiar de la hotel, face ca experianta sa fie mult mai placuta si mai simpla.

Aflat la sud de Grand Palace, Wat Pho, vine cu un plus la experienta voastra aici, daca sunteti dispusi sa faceti o plimbare lunga. Cunoscut si sub numele de Chetuphon, templul a fost construit de regele Rama I si este cea mai veche constructie de acest fel din Bangkok. A fost pentru mult timp considerat un loc de vindecare si a fost recunoscut in urma cu secole pentru farmacia sa si pentru prima „universitate” din Thailanda, ambele infiintate de regele Rama al III-lea. Puteti sa va faceti un masaj specific Thailandez, ori un masaj la picioare la scoala traditionala medicinala, dar preturile sunt cu mult mai mari decat la un salon din alta parte a orasului. Astazi, Wat Pho este cunoscut pentru Templul Buddha inclinat, unde veti gasi o statuie atat de mare, incat nu poate fi privita in intregime, ci pe sectiuni, masurand 45 metri lungime si 15 metri inaltime.