Huawei lansează noul sistem de operare „HarmonyOS”

Ca urmare a războiului comercial SUA – China, producătorul chinez de smartphone Huawei a lansat oficial zilele trecute propriul sistem de operare (OS), denumit „HarmonyOS”, care are ca scop reducerea încrederii acordate companiei dezvoltatoare a sistemului de operare Android. Primul smartphone Huawei care va rula noul HarmonyOS va fi prezentat în 10 august în cadrul evenimentului HDC 2019.

Din momentul în care Google a suspendat licenţa Android a celor de la Huawei, în luna mai, în urma deciziei guvernului american de a pune compania pe lista neagră, au existat multe speculaţii cu privire la sistemul de operare intern Huawei. În contextul tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, oficialii chinezi au decis să dezvolte un sistem de operare personalizat pentru PC-uri, care să înlocuiască Microsoft Windows, care este folosit în prezent de către armata chineză.

HarmonyOS este un program open-source, ceea ce înseamnă că alţi producători de dispozitive ar putea, teoretic, să utilizeze sistemul său de operare. Faptul că l-au făcut open-source ar putea ajuta sistemul de operare să-şi crească valoarea şi să atragă mai mulţi dezvoltatori care să creeze aplicaţii pentru sistem. A avea un număr mare de aplicaţii utile este important pentru ca orice sistem de operare să aibă succes.

Miza este uriaşă pentru compania chinezească, motiv pentru care scopul HarmonyOS este de a crea un singur software, care să funcţioneze pe dispozitive multiple, de la smartphone-uri şi laptop-uri, care au o cantitate mare de memorie şi putere, până la hardware-uri mai mici. În acest fel, Huawei speră ca utilizatorii să se bucure de beneficiile noului sistem, iar vânzările să nu fie afectate de aceasta schimbare.

Momentan serviciile Google sunt efectiv blocate în China. Aşadar, Huawei foloseşte o versiune modificată de Android pe piaţa sa internă, care este „dezbrăcată’’ de aplicaţiile Google, ceea ce, însă, nu este o problemă mare pentru China. Cu toate acestea, dacă Huawei ar primi interdicţia de a folosi Android la nivel internaţional, analiştii au spus că acest lucru ar putea afecta afacerile firmei pe piaţa de smartphone-uri din străinătate.

Ingrijirea corecta a restaurarilor dentare

Majoritatea adultilor au cel putin o lucrare de restaurare dentara in gura. Indiferent ca este vorba despre fatete dentare, o coroana, o plomba sau implanturi dentare, pastrarea unei igiene dentare bune va ajuta la mentinerea unei sanatati orale optime. Dar un dinte artificial trebuie ingrijit la fel de mult ca unul natural?

Dupa ce ati refacut un dinte, este la fel de important ca oricand sa practicati ingrijirea preventiva prin igiena orala stricta aplicata zilnic si o vizita la stomatolog la fiecare sase luni insotita de curatare profesionala. S-ar putea sa vi se ceara radiografii a zonelor refacute in mod regulat pentru a identifica si rezolva probleme care ar putea aparea sub lucrare. De asemenea, curatarea profesionala periodica va preveni deteriorarea si dezvoltarea diverselor boli la nivel gingival.

Beneficiile fluorului pentru sanatatea dentara sunt bine documentate. Periajul cu o pasta de dinti care contine minerale intareste smaltul dintilor pentru a tine la distanta aparitia cariilor. Daca nu preferati pasta cu fluor, exista tratamente stomatologice profesionale care au la baza ingrijirea cu fluor si urmarindu-le periodic beneficiile nu vor intarzia sa apara.

Dupa ce va spalati dintii, asigurati-va ca interveniti si in spatiile interdentare. Ata dentara si folosire acesteia este o parte cruciala a sanatatii si igienei orale, deoarece poate ajunge in spatiile la care o periuta de dinti nu poate ajunge. Concentrati-va mai ales pe zona de la baza lucrarii pentru a preveni acumularea placii bacteriene si a tartrului.

Utlizarea unei ape de gura cu efect antimicrobian este o modalitate buna de a ucide bacteriile si de a va mentine respiratia proaspata. Aceste solutii vin intr-o varietate de formule, utlizatorii avand libertatea de a alege ce li se potriveste mai bine. Important este faptul ca apa de gura nu ar trebui sa inlocuiasca niciodata periajul zilnic, folosirea atei dentare si vizitele periodice la stomatolog.

Implanturi dentare | urgente stomatologice | implantologiesector4.ro

urgente stomatologice

Aceste obiceiuri sanatoase nu doar ca asigura o viata lunga pentru lucrarile de restaurare de care ati avut parte, dar pot preveni diverse alte probleme si urgente stomatologice prin care orice persoana ar putea avea parte la un moment dat. Mai multe sfaturi in acest sens, dar si servicii de restaurari dentare profesionale, puteti primi de la specialistii clinicii de Implantologie Sector 4. Cititi informatii detaliate pe site-ul implantologiesector4.ro si programati o consultatie pentru sfaturi personalizate!