Beneficiile plantelor intr-o casa

Beneficiile plantelor ar trebui sa-i determine pe cat mai multi oameni sa aiba ceva verde si viu in casa. Pe langa purificarea aerului, acestia pot profita de aceste beneficii atunci cand vine vorba de multiplele aspecte ale sanatatii.

Asadar, cei interesati pot alege plantele ideale in functie de spatiul pe care il au, de timpul pe care il pot oferi ingrijirii lor si pot beneficia de urmatoarele avantaje:

  • Purifica aerul

Oamenii de stiinta au studiat care sunt plantele cele mai bune pentru purificarea aerului din casa. Avand in vedere usurinta lor de adaptare in spatii inchise si oferta de pe piata, cele mai bune sunt urmatoarele:

Bambus: este usor de intretinut si reduce formaldehida (un produs chimic utilizat pe scara larga ca bactericid sau conservant).

Areca: este ideala pentru case si birouri – aceasta planta creste lent, nu necesita multa apa si frunzele sale sunt purificatoare de aer, excelente.

Ficus: este cel mai bun pentru eliminarea substantelor chimice dintr-un mediu, este versatil si poate avea forme si dimensiuni diferite.

  • Genereaza fericire

Unii oameni spun ca plantele influenteaza starea lor de spirit prin calitatile lor diferite.

In plus, daca sunt persoane sensibile si cred in vibratii si in tot ceea ce le poate oferi un obiect sau o fiinta vie, aceste plante sunt ideale pentru ei.

  • Reduc zgomotul

Pe langa faptul ca ajuta la purificarea aerului, plantele au capacitatea de a actiona si ca izolatie acustica.

Din acest motiv, multe cladiri sunt captusite cu vegetatie. Astfel, pe langa infrumusetarea fatadei, ele ajuta la devierea zgomotului produs de trafic.

  • Imbunatatesc sanatatea mintala

Grija pentru una sau mai multe plante imbunatatesc sanatatea mintala. Pe de alta parte, inspira afectiune dragoste si cel mai important, ajuta la reducerea stresului si a anxietatii.

In acest caz, se recomanda, ca oamenii sa-si dedice din timpul lor, ingrijirii plantelor. De asemenea, este o activitate prin care se ard calorii, stimuleaza nivelul senzorial prin intrarea in contact cu pamantul si activarea creativitatii.

Close Comments

Comments are closed.