Bangkok

Bangkok indeplineste totatlitatea asteptarilor voastre cand vine vorba de capitala Tailandei: este un oras zgomotos, aglomerat, plin si culoare si de zambete. Bangkok serveste de asemenea drept poarta spre multe alte parti ale Thailandei. De aici, puteti calatori cu avionul spre Phuket, Chiang Mai, Koh Samui si alte destinatii populare. Puteti de asemenea sa folositi mijloace de transport cum ar fi autobuzul sau trenul, pentru ca sunt mai putin costisitoare decand zborurile. Vizitati Ayutthaya, Lopburi si multe alte atractii alte tarii.

Daca vreti sa vizitati o atractie istorica majora in Bangkok, Marele Palat este un must-see, care multumita structurii spectaculoase, impresioneaza totalitatea turistilor. Construit in 1782, Marele Palat a fost resedinta regala de-a lungul a generatii si este inca folosit pentru ceremonii importante si pentru sederea sefilor de stat. Purtati o tinuta decenta atunci cand vizitati Marele Palat, deoarece se tine cont de acest aspect. Pentru a profita la maxim de aceasta vizita, alegeti turul Wat Phra Kaew Tour, de jumatate de zi, fie dimineata, fie dupa-amiaza, cu pick-up de la hotel si un ghid local pentru a va pune in tema cu activitatile disponibile in zona. Fara un ghid, este posibil sa pierdeti ocazia de a vizita obiective turistice importante sau sa nu intelegeti pe deplin insemnatatea celor pe care le vizitati, iar faptul ca cineva va va lua chiar de la hotel, face ca experianta sa fie mult mai placuta si mai simpla.

Aflat la sud de Grand Palace, Wat Pho, vine cu un plus la experienta voastra aici, daca sunteti dispusi sa faceti o plimbare lunga. Cunoscut si sub numele de Chetuphon, templul a fost construit de regele Rama I si este cea mai veche constructie de acest fel din Bangkok. A fost pentru mult timp considerat un loc de vindecare si a fost recunoscut in urma cu secole pentru farmacia sa si pentru prima „universitate” din Thailanda, ambele infiintate de regele Rama al III-lea. Puteti sa va faceti un masaj specific Thailandez, ori un masaj la picioare la scoala traditionala medicinala, dar preturile sunt cu mult mai mari decat la un salon din alta parte a orasului. Astazi, Wat Pho este cunoscut pentru Templul Buddha inclinat, unde veti gasi o statuie atat de mare, incat nu poate fi privita in intregime, ci pe sectiuni, masurand 45 metri lungime si 15 metri inaltime.

Close Comments

Comments are closed.