Avantajele si dezavantajele pompelor submersibile

O pompa submersibila, numita si pompa electrica, este un dispozitiv de pompare care poate fi complet scufundat in apa. Motorul este inchis ermetic si cuplat la pompa. Acest dispozitiv submersibil impinge apa la suprafata transformand energia rotativa in energie kinetica si energie de presiune. Acest lucru se face prin tragerea apei in pompa si impingerea ei catre suprafata.

Cel mai mare avantaj al unei pompe submersibile este ca nu trebuie niciodata sa fie pregatita inainte de fiecare utilizare intrucat este deja scufundata in lichid. Pompele submersibile sunt, de asemenea, foarte eficiente pentru ca nu consuma foarte multa energie pentru a trage apa in pompa. Presiunea apei in care se afla deja, impinge fluidul in pompa, economisind astfel o mare parte din energie. De asemenea, in timp ce pompele insasi sunt versatile, alegerea uneia este cu siguranta. Unele pompe submersibile pot manipula cu usurinta semi-lichidele, in timp ce unele sunt mai bune doar pentru lichide.

Ca si dezavantaj ar putea fi amintita problema sigiliului, care se poate coroda in timp. Cand se intampla acest lucru, apa intra in motor, facandu-l inutil pana la reparatie. De asemenea, acest sigiliu face ca reparatia insasi sa fie dificil de facut. Celalat dezavantaj este ca o pompa nu se potriveste tuturor utilizarilor. Unele sunt destinate utilizarii industriale, in timp ce altele, pentru folosirea in gospodarie. Pompele submersibile folosite acasa pot fi pompe pentru acvariu, pentru canalizare sau de scurgere. Cele mai multe pompe sunt folosite pentru a aduce la suprafata apa din fantani.

Cu toate ca sunt robuste, se recomanda prudenta in sensul ca trebuie sa fie total scufundate in apa, aceasta ajutand la racirea motorului. Daca pompa este scoasa din apa si pusa in functiune, se poate supraincalzi si, inevitabil, apar probleme de functionare.

Produse de teleshopping | tentant.ro

Magazinul cu produse de teleshopping, Tentant.ro are o mare varietate de pompe submersibile, extrem de calitative si accesibile din punct de vedere al pretului. Verificati site-ul tentant.ro si alegeti pompa potrivita nevoilor dumneavoastra!

Close Comments

Comments are closed.