Avantajele investiţiilor imobiliare în capitala României

România continuă să sfideze aşteptările economice, bucurându-se de o creştere semnificativă în diverse sectoare ale economiei sale în ultimii 20 de ani. Chiar şi cu o scădere din cauza crizei economice globale din 2008, economia României a continuat să se redreseze impresionant, creşterea economică depăşind multe alte ţări europene.

Unul dintre cele mai puternice sectoare economice din România este, fără discuţie, domeniul imobiliar. Atât proprietăţile comerciale, cât şi cele rezidenţiale îşi măresc valoare constant, iar Capitala rămâne în continuare locul propice oportunităţilor de investiţii.

Piaţa imobiliară din Bucureşti este într-o stare excelentă, preţurile pentru spaţiile comerciale şi pentru cele rezidenţiale sunt în continuă creştere. De exemplu, în 2019, preţul pe metru pătrat pentru un apartament este cuprins între 900 şi 1400 de euro, iar acum doi ani era doar între 600 şi 800 de euro.

În plus, preţurile proprietăţilor rămân unele dintre cele mai accesibile din Europa, deşi acest lucru nu va dura mult dacă se va menţine cu o astfel de creştere continuă, ceea ce înseamnă că o investiţie devine incredibil de profitabilă pentru orice investitor care doreşte să intre în acţiune pe plan local.

În prezent, Bucureştiul înregistrează un randament de închiriere moderat, în jur de 4-7%, ceea ce este ajutat de faptul că multe apartamente şi case sunt disponibile la preţuri accesibile. De exemplu, un apartament de 120 mp din Bucureşti costă aproximativ 190.000 de euro şi poate fi închiriat pentru aproximativ 950 de euro, rezultând un randament de închiriere de 6,1%.

Din nou, pe măsură ce piaţa imobiliară continuă să se dezvolte rapid în România, randamentele de închiriere ar putea să crească pe viitor, astfel încât investiţiile ar trebui făcute mai devreme decât mai târziu, pentru a ajuta la crearea unei marje de profit mai mari.

Străinii care îşi doresc să achiziţioneze locuinţe în Bucureşti trebuie să ştie că au dreptul să deţină un apartament sau orice altă proprietate rezidenţială în Bucureşti, dar principala restricţie este aceea de a nu deţine terenul pe care a fost construit. Deci, în timp ce este achiziţionată proprietatea, aceasta include doar dreptul de a utiliza terenul, mai degrabă decât de a-l deţine în mod direct.

Close Comments

Comments are closed.