Aspectele pozitive si negative ale utilizarii computerelor

In zilele noastre exista calculatoare in fiecare scoala si aproape in fiecare casa. Mai mult decat atat, orice telefon mobil este si un computer. De la copii de gradinita pana la adulti care isi castiga salariul, toata lumea foloseste calculatorul drept instrument aproape indispensabil.

E uimitor cum un computer poate fi folosit pentru a scrie, a crea, a pastra imagini, a scana documente, a salva documente sau a juca jocuri. De asemenea, cu ajutorul computerelor exista acces la retelele de socializare, locuri in care tot felul de persoane intra si poarta discutii, joaca jocuri, citesc stiri sau urmaresc diverse lucruri care se intampla in intreaga lume. Aceste dispozitive sunt intens folosite si pentru a descarca muzica, pentru a urmari programe TV si pentru a utiliza diverse aplicatii in functie de nevoile personale ale fiecaruia.

In intreaga lume, diversi oameni si-au propus sa cerceteze generatia calculatoarelor, in special impactul lor asupra copiilor. Cercetatorii sunt ingrijorati cu privire la perioadele lungi de timp petrecute in fata computerului. Acestea pot duce la o postura incorecta ce cauzeaza probleme de coloana, circulatie slaba a sangelui, durere de muschi si articulatii. De necrezut, dar utilizarea inadecvata si indelungata a tastaturii poate duce la dureri de degete si incheieturi. La fel, obezitatea este o alta amenintare legata de sederea prelungita in fata computerului, dar si a nevoii permanente de a manca ceva. Pot aparea dureri de ochi si de cap tot datorate folosirii excesive a calculatorului.

In primul rand, accesul copiilor la calculator, laptop sau alte dispozitive ar trebui sa fie limitat. Chiar daca petrec un timp scurt, pozitia corpului si pozitia computerului trebuie sa fie corecta astfel incat sa nu afecteze nicio functie. De asemenea, pauzele dese intre sesiunile de lucru sau in timpul jocurilor, sunt de un real folos pentru ochi si pentru relaxarea mainilor, picoarelor si spatelui. Poate toate aceste cerinte par greu de indeplinit insa sunt atat de importante incat merita sa fie incluse in rutina unui utilizator de calculator.

Laptopuri ieftine | www.it-sh.ro

Daca inca nu aveti un computer sau doriti sa actualizati dispozitivul vechi, magazinul IT-SH va sta la dispozitie cu oferte la monitoare sh, calculatoare si laptopuri ieftine. Accesand https://www.it-sh.ro/ puteti vizualiza stocul disponibil, iar apeland la numerele de telefon afisare puteti primi detalii suplimentare despre produsele care va intereseaza!

Close Comments

Comments are closed.