Arta de a trai bine

Ganditi-va – exista o arta pentru tot. Dar cel care o stapaneste pe aceasta, le va cuprinde pe toate celelalte. Arta de a trai bine inseamna sa-ti faci viata o expresie a cine esti, ce crezi si a sperantelor, visurilor si dorintelor tale. Desigur, pentru a va crea viata ca o opera de arta este un efort continuu, evolutiv si creativ. Diferenta dintre a trai bine si a trai pur si simplu este ca pregatirea unei mese. Cand va e foame, puteti arunca pe masa orice va este la indemana, fara a lua in considerare valoarea nutritiva, gustul sau atractia vizuala. Puteti incropi ceva care sa va umple burtica si satisface apetitul imediat.

Sau puteti pregati o masa placuta, nutritiva si gustoasa, care nu numai ca va satisface nevoile vizuale si practice, ci va si bucura. Desigur, a doua masa necesita mai multa gandire, planificare, imaginatie si munca, in general, dar recompensele sunt mult mai mari.

Cum sa-ti faci viata o opera de arta:

– Traiti tipul la maxim. Cand va treziti dimineata, acceptati toate provocarile si placerile pe care le aduce fiecare zi. Fiti constienti de faptul ca tot ceea ce experimentati contribuie la cunoasterea, bucuria si intelegerea vietii. Fiecare activitate poate avea sens si scop si prin recunoasterea acesteia, va imbogatiti participarea la ea.

– Exprimati si creati-va viata dorita. Suntem unici. Exprimati-va individualitatea si impartasiti observatiile si cunostintele altora. Faceti din fapte o reflectie confortabila a individualitati si a unicitatii. De exemplu, daca sunteti un fan al sportului sau aveti un anumit hobby, decorati-va locuinta cu amintiri care exprima acea parte a personalitatii voastre.

– Incercati sa aveti o mentalitate deschisa, acceptabila si apreciativa. Pregatiti-va pentru orice. Cand faceti acest lucru, posibilitatea de a atrage circumstante nefavorabile se diminueaza din cauza vointei voastre de a va confrunta si a face fata la ceea ce se iveste. Atunci cand aveti o viata deschisa, acceptarea atitudinii, nu creaza incidente. Este ca si cum indrazniti sa va aruncati intr-o curba, dar pentru ca nu va este frica, devine inutila si, prin urmare, isi pierde impactul.

– Fiti cine sunteti si mergeti dupa ceea ce doriti. Foarte multe oportunitati sunt ratate de teama de esec (si de succes) si de o lipsa de asumare a riscurilor. Viata este prea scurta pentru a nu da cea mai buna lovitura. Straduiti-va sa va atingeti potentialul. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa invatati o lectie valoroasa.

– Creati o baza personala solida, echilibrata, in relatiile cu familia, prietenii si comunitatea. Suntem fiinte sociale care au nevoie de confort reciproc, sprijin si interactiune. Este important sa cultivam si sa pretuim toate relatiile si sa ne angajam in activitati care promoveaza bunavointa, transforma comunitatea, tara si, in final, lumea intr-un loc mai bun.

Close Comments

Comments are closed.