Apa cu otet de mere si bicarbonat, un miracol pentru sanatate

Apa cu otet de mere si bicarbonat de sodiu au fost folosite in mod traditional in multe feluri pentru tot felul de remedii de sanatate si frumusete. Sunt 2 produse eficiente, ieftine si usor de obtinut.

De ce este bine sa bei apa cu otet si bicarbonat de sodiu?

Acest remediu ofera toate beneficiile otetului de mere si ale bicarbonatului de sodiu. In plus, bicarbonatul de sodiu si otetul au pH-uri opuse, adica alcalin si respectiv acid, ceea ce permite oamenilor sa consume aceasta bautura fara niciun risc de modificare a pH-ului corpului. Multi oameni consuma bicarbonat de sodiu pentru a combate arsurile la stomac.

Cu toate acestea, nu este recomandat consumul de apa cu otet si bicarbonat pe termen lung pentru a combate aceasta situatie de aciditate, deoarece poate modifica pH-ul acid al stomacului. Este nevoie de acidul clorhidric din stomac pentru a ramane in echilibru, astfel incat alimentele sa poata fi digerate corect.

De asemenea, aceste ingrediente sunt excelente alimente medicinale, deoarece sunt capabile sa purifice organismul si, in acelasi timp, sa-l revitalizeze. Realizeaza aceste actiuni datorita valorilor lor nutritive abundente, cum ar fi continutul de vitamina A si B, precum si enzime, acizi grasi esentiali si minerale multiple ( calciu, fosfor, potasiu etc.). Proprietatile apei cu otet de mere si bicarbonat de sodiu:

  • capacitatea sa de a ajuta la eliminarea anumitor toxine din organism datorita continutului de sulf;
  • poate preveni infectiile tractului urinar deoarece mentine tractul urinar curat si urina acida;
  • este un mare diuretic, care permite eliminarea excesului de lichid;
  • poate ajuta la pierderea in greutate, deoarece accelereaza metabolismul si ajuta la eliminarea excesului de grasime. In plus, reduce nivelul de colesterol, trigliceride si acid uric;
  • combate constipatia, imbunatatind starea florei intestinale si poate elimina mucusul in cazurile de raceala si sinuzita, precum si ameliora tusea si durerile in gat.

Prepararea acestui remediu natural este foarte simpla:

  • un pahar cu apa calda;

  • 1 lingura otet de mere;

  • un praf de bicarbonat de sodiu.

Se recomanda ca otetul de mere sa fie organic si de cea mai buna calitate. De asemenea, pentru o eficienta maxima, otetul trebuie sa fie crud, adica nu pasteurizat.

In ceea ce priveste administrarea, se pot bea pana la 3 pahare pe zi. Cu toate acestea, este esential sa se faca intotdeauna pe stomacul gol si cu cel putin o ora inainte de urmatoarea masa.

Close Comments

Comments are closed.