Angajari in agricultura Germania

Inca din 1990, romanii au inceput sa caute locuri de munca in strainatate, iar aceasta tendinta continua si azi. Sunt persoane care muncind in Romania nu pot asigura cel putin un trai decent familiei. Situatia este cu mult mai grea pentru familiile numeroase, cu multi copii.  Hrana, traiul zilnic si educatia copiilor costa, iar un salariu minim pe economie nu le poate acoperi. In astfel de situatii, parintii, ambii sau doar unul dintre acestia, cauta un loc de munca bine platit intr-o alta tara europeana. Statisticile indica numeroase cautari pe Internet pentru “angajari in agricultura Germania”, de exemplu. Este dificil sa lasi acasa o familie, insa doar gandul ca aceasta reprezinta o solutie pentru un trai mai bun face situatia mai usor de acceptat.

Cand vine vorba despre firmele care asigura angajari in agricultura Germania, o cautare pe Internet ne indica, dupa cum am mai spus, ca sunt extrem de numeroase, iar riscurile sunt mari, multi romani fiind pacaliti cu promisiuni false, in sensul ca le-au fost percepute taxe pentru dosare si/sau transport si nu au mai ajuns sa plece, reprezentantii unor firme de recrutare fiind de negasit dupa incasarea banilor, sau, au fost si situatii in care romanii au plecat sa lucreze in strainatate, dar promisiunile angajatorilor sau intermediarilor din tara nu au mai coincis cu situatia de la fata locului.

Aceasta situatie nu trebuie generalizata, dat fiind ca pe piata din Romania actioneaza si firme care privesc cu multa seriozitate procesul de recrutare pentru muncile din afara tarii.

Show Comments

Comments are closed.