Alegerea vopselelor potrivite

Daca va revopsiti casa si credeati ca singura problema este alegerea culorilor potrivite, ei bine, atunci e momentul sa aflati ca pe langa decizia privind culorile, mai trebuie sa aveti in vedere cateva aspecte foarte importante.

De exemplu, o culoare cu cat este mai intensa, cu atat exista sanse mai mari ca in timp sa se estompeze si sa isi piarda din intensitate. De exemplu un albastru puternic sau un grena vor fi mult mai atenuate in cativa ani. De asemenea, culorile inchise pot pune mai multe probleme de intretinere. Culorile inchise absorb caldura si sufera de mai multe probleme de umiditate, fata de nuantele mai deschise. Si pentru ca vopseaua inchisa isi pierde din intensitate, poate fi dificil pentru dumneavoastra daca pe viitor veti dori doar sa estompati un mic defect.

Vopselele pentru case vin in mai multe tipuri, variind de la culori lucioase pana la culori mate. Cu cat o culoare este mai lucioasa, cu atat sunt sanse mai mari sa arate imperfectiunile, urmele de la pensula sau alte semne. Pe de alta parte, suprafetele lucioase sunt mai usor de curatat si multi proprietari opteaza pentru acest fel pentru coloane, balustrade sau marginile ferestrelor.

Nuantele  de culoare din magazine arata foarte diferit fata de ceea ce veti obtine cand veti vopsi un perete intreg, iar de aceea este important sa va alegeti chiar o nuanta putin mai inchisa decat cea pe care ati vazut-o pe un esantion.

De asemenea, daca inainte de vopsire v-ati facut si termoizolatie si / sau hidroizolatie, cu cei de la www.hidroizolatii-conduraru.ro, trebuie sa aveti in vedere folosirea unei vopsele care sa nu strice munca recent facuta.

 

Close Comments

Comments are closed.