4 motive pentru a bea apa cu ghimbir in fiecare zi

Apa cu ghimbir – o bautura utila cu care oamenii isi pot imbunatati sanatatea in multe feluri. Ghimbirul este unul dintre cele mai utile condimente din lume. Poate adauga un gust exotic nu numai felurilor de mancare, ci si unor bauturi. In general, consumul de ghimbir sub orice forma este extrem de placut si, mai presus de toate, sanatos.

Limonada rece cu ghimbir suna foarte tentanta, mai ales in lunile mai calde ale anului. Numai apa cu ghimbir este un lichid vindecator, care atunci cand este luat in mod regulat ofera multe beneficii pentru sanatate. Nu intamplator ghimbirul este utilizat nu numai in gatit, ci si in medicina alternativa din Asia.

Ghimbirul este bogat in magneziu, cupru si potasiu. Este, de asemenea, o sursa buna de vitamine, inclusiv A, E si C. Iata 4 motive pentru care se merita consumarea apei cu ghimbir in fiecare zi:

  • Apa cu ghimbir calmeaza stomacul

Daca se bea apa cu ghimbir in fiecare zi, foarte rar o persoana se va plange de stomac deranjat. Ghimbirul calmeaza muschii gastrointestinali, reducand astfel balonarea si gazele. Este, de asemenea, eficient in diaree si crampe stomacale.

  • Apa cu ghimbir reduce durerile musculare

Daca o persoana este sportiva, atunci ar trebui sa ia in considerare consumul de apa cu ghimbir in fiecare zi. Mai ales dupa un antrenament, cand corpul sau se simte putin dureros. Apa cu ghimbir are proprietati antiinflamatorii care reduc durerea musculara dupa o activitate intensa, cum ar fi exercitiile fizice.

  • Apa cu ghimbir este buna pentru creier

Ghimbirul are un compus numit 6-shogaol care protejeaza creierul. Inhiba eliberarea substantelor chimice daunatoare care afecteaza neuronii. Un alt motiv pentru a bea apa cu ghimbir in fiecare zi.

  • Apa cu ghimbir te protejeaza de gripa

Consumul de apa cu ghimbir in fiecare zi poate fi o protectie usoara si eficienta impotriva gripei. Acest lucru se datoreaza faptului ca ghimbirul are proprietati antifungice, antitoxice si antivirale care imbunatatesc sistemul imunitar. Iar un sistem imunitar puternic este exact ceea ce are nevoie o persoana pentru a nu fi victima gripei.

Close Comments

Comments are closed.